Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με γεύσεις από την Κίμωλο

Κίμωλος – Χωριό
+302287051360, +302287051386, +306956333107

Facebook
Instagram
  •  ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η Κίμωλος είναι ένα από τα νησιά που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο. Συνορεύει με το νησί της Μήλου και την Σίφνο, αλλά και με δυο μικρότερα νησιά, την Αντίμηλο και το Πολύαιγος. Απέχει 87 ναυτικά μίλια από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά και 85 μίλια από το λιμάνι του Λαυρίου.

Η απόσταση από τα υπόλοιπα δημοφιλή Κυκλαδίτικα νησιά είναι μικρή, και ειδικά με την Μήλο, που η απόσταση τους είναι περίπου 1 χιλιόμετρο. Το στενό που χωρίζει τα 2 αυτά νησιά είναι περίπου μισό μίλι και ονομάζεται Αμώνι.

Πως θα έρθετε:

Στην Κίμωλο μπορεί κάποιος να μεταβεί αρχικά με καράβι από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και από το λιμάνι του Λαυρίου. Στα δυο αυτά λιμάνια, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για το νησί διαμορφώνονται ανάλογα την περίοδο και την σεζόν. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κιμώλου όμως, δεν σταματά μόνο εκεί! Το νησί έχει σύνδεση με πλοίο και με το νησί της Μήλου, ενώ παράλληλα κάποιος μπορεί να μεταβεί και με σκάφος

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κίμωλο

Το κεντρικό λιμάνι της Κιμώλου, η Ψάθη, απέχει από το λιμάνι του Πειραιά 87 ναυτικά μίλια και από το λιμάνι του Λαυρίου αντίστοιχα, 85 ναυτικά μίλια. Αυτά είναι και τα δυο πιο μεγάλα λιμάνια που παρέχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση στο νησί. Ο χρόνος του ταξιδιού μπορεί να διαφέρει ανάλογα το πλοίο που θα επιλέξετε για το ταξίδι σας. Βέβαια, ο χρόνος μετάβασης κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ των τεσσάρων και των επτά ωρών.

Μετάβαση με σκάφος στην Κίμωλο

Μια από τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για να βρεθείτε στο νησί της Κιμώλου, είναι να μεταβείτε σε αυτό με κάποιο σκάφος. Διαλέγοντας την δική σας διαδρομή και επιλέγοντας εσείς σε πιο μέρος θα δέσετε το σκάφος σας, το ταξίδι μπορεί να αποκτήσει άλλο χαρακτήρα. Το νησί έχει αμέτρητα σημεία για να βρεθείτε και να εξερευνήσετε. Οι διακοπές με σκάφος στην Κίμωλο είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Μήλος – Κίμωλος

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μήλου -Κιμωλου είναι καθημερινή κάθε μια ώρα τους καλοκαιρινούς μήνες: Από την Απολλώνια Μήλου – Ψαθη Κιμώλου σε 20 λεπτά.

Με ένα σύγχρονο ferry boat ανοικτού τύπου το Ε/Γ -Ο/Γ ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ.